Hristodoulidis'den Kıbrıs meselesinde diyaloğun yeniden başlamak için Tatar'a davet

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis, Kıbrıs sorununun çözümü için bir diyalog başlatılması amacıyla Tatar bir araya gelme ve endişelerini tartışma davetini yineledi.

Cumhurbaşkanı Hristodoulidis bir Kıbrıs Türk kanalına verdiği ropörtajda, görüşmelerin Crans Montana'da koptuğu noktadan yeniden başlaması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi ve sorunun çözülmemesi halinde bunun bedelini Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin ödeyeceğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, Türkiye ve tüm bölge için bir kazan-kazan durumu yaratacak araçlara sahip olduğunu söyleyen Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarında belirtildiği üzere siyasi eşitliğe dayalı iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çözümünü kabul ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hristodoulidis, Türkiye'yi Kıbrıs sorununun çözümünde en önemli aktör olarak gördüğünü belirterek, hidrokarbonlar konusunda Türkiye ile işbirliğini değerlendirmek istediğini söyledi ve New York'ta BM Genel Sekreteri ve Ersin Tatar ile görüşme arzusunu yineledi.

Son Güncelleme: 16 Eylül 2023 - 16:02

Son Haberler

01 Ekim
Lig, 6'ıncı hafta maçları ile devam ediyor
09:14
Polis, Limasol'da meydana gelen trafik kazasıyla ilgili cinayet ihtimalini soruşturuyor
09:10
Borell'den Odessa'ya sürpriz ziyareti
09:07
Geçit töreni için bazı yollar geçici olarak kapatılacak
08:41
Metsolas: Kıbrıs bölünmüş kaldığı sürece Avrupa tamamlanmış olmayacak
08:37
Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığı'nın 63'üncü yıldönümü kutlanıyor
08:10
30 Eylül
Keravnos: Kıbrıs’ın kredi notu artık tüm derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım seviyesinde sınıflandırılacak.
14:56
Ulaştırma Bakanı Aleksis Vafeadis: Taksi şoförlerinin tavrı şaşırtıcı.
14:54
Taksi şoförleri, başta korsan taksicilik olmak üzere karşı karşıya oldukları sorunları protesto etmek için eylem planlıyor.
14:47
Yunanistan'da yetkililer, sebep olduğu hava koşullarının yol açtığı ciddi sorunlarla baş etmek için seferber oluyor.
14:45
Sağlık Bakanı Popi Kanari: Kıbrıs'taki kanser kayıtlarına göre her yıl 4 bin yeni kanser vakası kaydediliyor
14:43
DİKO ve EDEK, Moody's tarafından Kıbrıs'ın kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye getirilmesinden memnun
14:38
Tüm haberler

Video on Demand