Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), binden fazla insanın toplu mezarlara gömüldüğünü ortaya koyan bir Birleşmiş Milletler raporunun ardından Libyalı yetkililere sel kurbanlarının toplu mezarlara gömülmesi işlemine son verilmesi çağrısında bulundu.
Bireysel mezarlarla kurbanların kayıt altına alınması için daha iyi bir yönetim çağrısında bulunan Dünya Sağlık Örgütü, aceleyle yapılan definlerin ölü yakınları için ruhsal acıların yanı sıra sosyal ve yasal sorunlara da yol açabileceğine dikkat çekti.
Pazar gecesi meydana gelen sel felaketi iki barajın yıkılmasına ve Derna kentindeki tüm mahallelerin yok olmasına neden oldu.
Yayınlanan resmi verilere göre, Libya'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken ve binlercesi ise hala kayıp durumda.
Son Güncelleme: 16 Eylül 2023 - 08:16
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2023/9/15/dso-libyali-yetkililer-sel-felaketinde-hayatini-kaybedenleri-toplu-mezarlara-gommeyi-birakmali/