Cumhurbaşkanı Hristodoulidis, Türkiye'nin adaylığını destekleyemeyeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği adaylığını destekleyemeyeceğini söyledi.

Destek verilmeyeceğini çünkü Türkiye'nin Kıbrıs bandıralı gemilerin limanlarına yanaşmasına izin vermediğini vurgulayan Hristodoulidis, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği için Yunanistan'ın Türkiye'ye verdiği destekle ilgili olaraksa, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri'nin Örgütün Tüzüğü temelinde faaliyet gösterdiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Hristodoulidis ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bir üye devlet olduğunu ve Örgüt'ün Genel Kurulu tarafından çok yüksek bir konuma seçildiğini de kaydederek, bu nedenle, olası bir Türk Genel Sekreter’in seçilmesinde herhangi bir sorun olmadığını da sözlerine ekledi.

Hristodoulidis, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin güçlendirilmesinden Kıbrıs Cumhuriyeti'nin yararlanacağını da belirtti.

Son Güncelleme: 28 Mart 2023 - 11:14

Son Haberler

30 Mayıs
Moskova, insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıyı Kiev'in terör eylemi olarak nitelendirdi.
14:30
Kosova'da, dün meydana gelen çatışmalarda 30 NATO askeri ve 52 Sırp protestocunun yaralandı.
14:28
Avrupa Sayıştayı üyesi Lefteris Hristoforu: Kıbrıs’ın AB’den aldığı finansman önemli.
14:23
Meclisteki Ad hoc Göç Komitesi’ne sunulan verilere göre, Kıbrıs'taki doğum oranı en düşük seviyeye ulaştı.
14:22
Çalışma Bakanı: Hükümet uzaktan çalışmanın koşullarını ve saatlerini düzenleyecek yasa tasarısını sunmayı planlıyor.
14:19
Sudan: Ateşkesin 5 gün daha uzatılmasına rağmen çatışmalar devam ediyor.
14:18
Yoğun bahis oyunları oynanan futbol maçlarını incelenmesi başlıyor.
14:17
Meteoroloji Dairesi şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlar için sarı alarm yayınladı.
14:16
Basın Özetleri 30.05.2023
13:55
29 Mayıs
basın özetleri 29.05.23
14:11
28 Mayıs
Cumhurbaşkanı: Avrupa Birliği'nin Kıbrıs sorununa daha aktif müdahil olmasına yönelik çabalar ilerliyor.
15:56
Julie Fisher: Amerika, yaptırım listeleriyle Kıbrıs halkını değil Rus oligark şebekelerini hedefliyor.
15:53
Tüm haberler

Video on Demand