İsrail’de Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından görevden alınmasını protesto etmek için dün gece binlerce İsrailli sokaklara döküldü.
Kalabalıklar Tel Aviv'in ana yolları kapatırken, bir grup protestocu yolun ortasında ateş yaktı.
Gallant'ın görevden alınması, yargı reformu sürecine bir aylık ara verilmesi çağrısında bulunduğu ve konuyla ilgili devam eden iç çekişmenin İsrail'in güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturacağından korktuğunu vurguladığı bir konuşma yapmasından bir gün sonra geldi.
İsrail Savunma Bakanı dünden beri Netanyahu'nun sağcı Likud Partisi içinde yargı sisteminin elden geçirilmesine alenen karşı çıkan en üst düzey isim haline geldi.
ABD, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi temsilcisi aracılığıyla; İsrail'de yaşananlardan duyduğu derin endişeyi dile getirdi.
Son Güncelleme: 27 Mart 2023 - 12:58
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2023/3/27/netanyahunun-savunma-bakanini-gorevden-almasinin-ardindan-israilde-yeni-kargasa/