Moskova ve Pekin, "askeri-politik ittifak" görüşmelerini reddetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin lideri Xi Jinping arasındaki görüşmelerin tamamlanmasının ardından Moskova ve Pekin, Rusya ile Çin arasında yeni bir stratejik işbirliği dönemi ve ortaklığından bahsediyor.

Rusya-Çin ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunda Batı'yı rahatlatmak için çaba harcayan Rusya ve Çin, ikili yakın ortaklıklarının Soğuk Savaş sırasında yaratılana benzer bir askeri-politik ittifak oluşturmadığına dikkat çekiyor.

Rusya ve Çin, iki ülke arasındaki ilişkilerin devletler arası bir işbirliğinden daha fazlası olduğunu ancak bir ittifak teşkil etmediğini, çatışma niteliğinde olmadığını ve diğer ülkelere yönelik olmadığını belirtiyor.

Son Güncelleme: 22 Mart 2023 - 13:02

Son Haberler

28 Mayıs
Cumhurbaşkanı: Avrupa Birliği'nin Kıbrıs sorununa daha aktif müdahil olmasına yönelik çabalar ilerliyor.
15:56
Julie Fisher: Amerika, yaptırım listeleriyle Kıbrıs halkını değil Rus oligark şebekelerini hedefliyor.
15:53
Hava Kalitesi İzleme Dairesi’nin ölçümlerine göre bugün atmosferde yüksek yoğunlukta toz gözlemleniyor.
15:51
Baf kazasına bağlı Pikni ormanlık bölgesinde dün çıkan büyük yangın tam olarak kontrol altına alındı.
15:49
Cumhurbaşkanı Hristodulidis, enerji konularında iki noktaya odaklanan somut stratejik bir planlamadan bahsetti.
15:48
Rusya: Krasnodar bölgesindeki Ilski petrol rafinerisine yaklaşan çok sayıda insansız hava aracını düşürüldü.
15:44
Sınırdaki elektronik kontrol sistemindeki arıza nedeniyle İngiltere’nin havalimanlarında büyük kuyruklar oluştu.
15:40
Irak hükümeti, Basra Körfezi'ni Türkiye'ye bağlayan devasa bir karayolu ve demiryolu projesi planını açıkladı
15:39
Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı için en büyük sorun ülkenin ekonomik problemleriyle ilgilenmek olacak.
15:38
27 Mayıs
Ayia Napa'da meydana gelen gaz sızıntısı itfaiyeyi alarma geçirdi
16:02
Kıbrıs'ta enerji kullanımı için alternatif öneri
16:00
Göçmenler için geçici konut bulmak zor
15:58
Tüm haberler

Video on Demand