Downing Street'ten bir temsilci, Ersin Tatar'ın açıklamalarını yorumlayarak, İngiliz Hükümeti'nin Kıbrıs sorununa iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon temelinde çözüm bulunmasından yana duruşunun değişmediğini söyledi.
İngiliz basınına iki devletli çözüm hakkında konuşan Ersin Tatar'ın, İngiltere ile işgal altındaki topraklar arasında direkt uçuş yapılması çağrısı hakkında yorum yapması istenen İngiltere Başbakanlık Ofisi yetkilisi, İngiltere'nin bu konudaki tutumunu değiştirme planlarının olmadığını söyledi.
Kıbrıs Haber Ajansı’nın; Londra'nın, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım müzakerelerini iptal etmesini haklı görüp görmediği sorusuna ise İngiliz hükümet temsilcisi, Ankara'ya karşı tutum sergilemekten kaçınarak, İngiltere'nin iki İskandinav ülkesinin NATO'ya katılımını desteklemeye devam ettiğini, çünkü bu katılımın İttifakı daha güçlü kılacağını söylemekle yetindi.
Son Güncelleme: 02 Şubat 2023 - 08:10
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2023/2/2/ingilterenin-kibris-sorunundaki-tutumu-degismedi/