İçişleri Bakanı Nouris Frontex'in olumlu yanıtını memnuniyetle karşıladı

Avrupa örgütü "Frontex"in, Kıbrıs'ın yasadışı göçmen akışıyla başa çıkmak için deniz sınırlarının gözetlenmesi talebine olumlu yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Nikos Nouris, kurumumuza yaptığı açıklamalarda Kıbrıs'a göçmen akışının ülkenin güney kıyılarından ve ağırlıklı olarak Mersin limanından başladığı göz önüne alındığında, bunun mümkün olabilmesi için Türkiye'nin işbirliğine ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.

Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanımadığı göz önüne alındığında, bunun zor ve çetrefilli bir konu olduğunu söyledi.

İçişleri Konseyi'nin dünkü özel telekonferansında, başta Suriye olmak üzere Türkiye üzerinden Avrupa'ya göç akışı sorunu tartışıldı.

Aynı zamanda Nikos Nouris, Afganistan'dan Avrupa'ya göç akışı olasılığının üstesinden gelmek için, komşu ülkelerde kabul tesisleri oluşturmak için uluslararası kuruluşlardan cömert fonlar olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 19 Ağustos 2021 - 13:33

Son Haberler

29 Mayıs
basın özetleri 29.05.23
14:11
28 Mayıs
Cumhurbaşkanı: Avrupa Birliği'nin Kıbrıs sorununa daha aktif müdahil olmasına yönelik çabalar ilerliyor.
15:56
Julie Fisher: Amerika, yaptırım listeleriyle Kıbrıs halkını değil Rus oligark şebekelerini hedefliyor.
15:53
Hava Kalitesi İzleme Dairesi’nin ölçümlerine göre bugün atmosferde yüksek yoğunlukta toz gözlemleniyor.
15:51
Baf kazasına bağlı Pikni ormanlık bölgesinde dün çıkan büyük yangın tam olarak kontrol altına alındı.
15:49
Cumhurbaşkanı Hristodulidis, enerji konularında iki noktaya odaklanan somut stratejik bir planlamadan bahsetti.
15:48
Rusya: Krasnodar bölgesindeki Ilski petrol rafinerisine yaklaşan çok sayıda insansız hava aracını düşürüldü.
15:44
Sınırdaki elektronik kontrol sistemindeki arıza nedeniyle İngiltere’nin havalimanlarında büyük kuyruklar oluştu.
15:40
Irak hükümeti, Basra Körfezi'ni Türkiye'ye bağlayan devasa bir karayolu ve demiryolu projesi planını açıkladı
15:39
Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı için en büyük sorun ülkenin ekonomik problemleriyle ilgilenmek olacak.
15:38
27 Mayıs
Ayia Napa'da meydana gelen gaz sızıntısı itfaiyeyi alarma geçirdi
16:02
Kıbrıs'ta enerji kullanımı için alternatif öneri
16:00
Tüm haberler

Video on Demand