ABD askerlerini Afganistan'dan çekme kararını savunan ABD Başkanı Joe Biden, tutumuna yönelik sert eleştirilerin ağırlığı altında halka hitap etmek için Camp David'den aceleyle Beyaz Saray'a döndü.
Afganistan'daki 20 yıllık savaşı ve ABD'nin insan ve para kaybını değerlendirdikten sonra ABD başkanı Joe Biden, ABD kuvvetlerinin ülkede kalması halinde 1 Mayıs'tan bu yana ateşkes anlaşması olmadığı için kimsenin güvenliğini garanti edemeyeceğini vurguladı.
ABD Başkanı, vatandaşları, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir iç savaşta yabancı bir ülkeye hala kaç genç Amerikalı kaybedeceğini düşünmeye çağırdı.
Washington'un Afgan halkını desteklemeye devam edeceğine dair güvence verdi.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 17 Ağustos 2021 - 08:32
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2021/8/17/biden-abd-askerlerinin-afganistandan-cekilmesini-savundu/