İspanya kendi aşısını deneme aşamasına geçiyor

İspanya'da İlaç Kurumu, ülkenin bir şirketi tarafından koronavirüse karşı hazırlanan ilk aşının insanlarda klinik denemelerinin başlamasını onayladı.

Denemelerde yer alacak gönüllüler, birbirinden yirmi gün uzaklıkta iki doz alacaklar.

Katalonya merkezli şirket, aşısını kullanması için yeşil ışık yakılırsa 2022'de dört yüz milyon ve 2023'te bir milyardan fazla doz üretebileceğini tahmin ediyor.

Aşı, Amerikan şirketi Novavax ve Fransız laboratuvarı Sanofi ile İngiliz GSK arasındaki ortaklık tarafından da kullanılan bir formül olan proteinlere dayanıyor.

Bu aşı 2 ila 8 santigrat derece arasında saklanacak ve bu da dağıtımını kolaylaştıracak.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 12 Ağustos 2021 - 08:45

Son Haberler

26 Eylül
Hükümet Sözcüsü: New York'tan sonra Kıbrıs sorununda yeni dönüm noktası Aralık ayındaki Avrupa Konseyi olacak
16:07
Letimbiotis: Komodromu'nun fazla ek mesai yapmasıyla ortaya çıkan sorun bir hatadır kötü niyet söz konusu değildir.
16:06
Çok sayıda Suriyeli mültecinin Kıbrıs'a gelmeye hazırlandığı bilgisi üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri harekete geçti.
16:03
Tüketiciyi Koruma Derneği, yapılan sanal alışverişin ardından, ürün fiyatlarında büyük dalgalanmalar tespit etti.
16:01
Yunanistan: Dünden bu yana ülkeyi etkisi altına alan yeni kötü hava dalgası nedeniyle bazı bölgeler alarma geçirildi.
15:44
Bakanlar Kurulu, Sosyal Refah Müsteşarı'nın engellı bireylere yönelik 5binanın satın alınmasına ilişkin teklifini onayladı.
15:31
basın özetleri
15:10
25 Eylül
5’inci hafta Omonia - Aris Limasol karşılaşmasıyla sona erecek
13:06
DSÖ, sağlık koşullarının yetersiz olduğu ülkelerde kolera vakalarında tehlikeli bir artış olduğu konusunda uyardı
13:04
Yüzlerce Ermeni mülteci Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'a kaçıyor
13:02
Aşırı hava olaylarının Yunanistan'ın çeşitli bölgelerini etkilemesi bekleniyor
13:00
Vergi beyannamelerinin sunulması 31 Ekim'e kadar uzatıldı
12:58
Tüm haberler

Video on Demand