Artan vaka sayısına rağmen, Britanya kısıtlamaları kaldırıyor

Britanya de koronavirüs vakalarında artış kaydediliyor.

Son 24 saatte 26 bin yeni vaka açıklandı.

Ancak ülkenin Başbakanı Boris Johnson, 19 Temmuz'da neredeyse tüm kısıtlamaların normal şekilde kaldırılacağını belirtti.

"Covid" pasaportu gösterme zorunluluğu olmadan hem içeride hem dışarıda toplanacak kişi sayısı ve mesafelerin korunması konusundaki sınırlamaların kaldırılacağını söyledi.

Maske kullanma ve uzaktan çalışma zorunluluğu da kaldırılıyor.

Britanya Başbakanı, seyahat endüstrisi ile işbirliği yapma niyetini dile getirdi, böylece turuncu kategorideki ülkelerden tam olarak aşılanmış olan kişilerin, kendini izole etme zorunluluğu olmadan geri dönebilecek. Kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin nihai karar 12 Temmuz'da verilecek.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 06 Temmuz 2021 - 08:15

Son Haberler

29 Eylül
Küçükbaş hayvan üreticileri Ekim ayı içerisinde eylem yapacak
15:56
İçişleri Bakanlığı: Limasol'daki ev inşaatı duyurulduğu gibi devam edecek
15:55
MED-9: Cumhurbaşkanı mevkidaşlarını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendiriyor
15:53
Stewart'a göre elçi atanması Kıbrıs sorununda değişim unsuru olacak
15:49
Dimitriou, Dublin'de mevkidaşlarıyla ayrı ayrı görüşmeler yaptı
15:46
basın özetleri 29.09.23
13:48
28 Eylül
Keravnos, hükümetin bütçe onaylandıktan sonra pahalılıkla mücadele etmek için yeni önlemler alacağını söyledi.
16:22
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: işgal bölgelerdeki Rus vatandaşlarına mobil konsolosluk hizmeti sunulmaya başladı
16:04
Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Yannis Antoniu'yu Hükümet Sözcü Vekili görevine atadı.
15:42
Kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli yağmurla birlikte Agnes Fırtınası dün öğleden sonradan beri İrlanda'yı kasıp kavuruyor.
15:41
Meclis Başkanı, AB Üyesi Devletlerin Parlamento Başkanlarının Konferansına katılmak üzere Dublin'de bulunuyor.
15:39
27 Eylül
APOEL ve Baf FC GSP'de karşı karşıya geliyor
17:10
Tüm haberler

Video on Demand