Hükümet AB'ye 27 üye devlerin Maraş'la ilgili ortak açıklama yapmasını istiyor

Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin Maraş’la ilgili ortak açıklaması için yoğun çalışmalar sürüyor.

Dışişleri Bakanı, Türkiye'ye karşı alınacak tedbirlere atıfta bulunulacak bir metne ulaşmak amacıyla muhataplarıyla istişarelerde bulunuyor. Ancak bu konuda oybirliği gerekiyor. Böyle bir ortak açıklama, Avrupa Konseyi'nin sonuçlarıyla orantılı bir ağırlığa sahip olacak.

BM Barış Gücü’nün görev süresinin yenilenmesi kararını iki gün içinde tartışan Güvenlik Konseyi cephesindeki istişareler de hararetli şekilde devam ediyor.

İngilizler tarafından hazırlanan taslakta, Dışişleri Bakanı'nın Konseyin beş daimi üyesi ve daimi olmayan üyeleri Hindistan ve İrlanda ile istişareleri yoluyla değişiklikler yapıldı. Önümüzdeki saatlerde yeni bir karar taslağının çıkması bekleniyor.

Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu

Son Güncelleme: 27 Temmuz 2021 - 08:28

Son Haberler

29 Eylül
Küçükbaş hayvan üreticileri Ekim ayı içerisinde eylem yapacak
15:56
İçişleri Bakanlığı: Limasol'daki ev inşaatı duyurulduğu gibi devam edecek
15:55
MED-9: Cumhurbaşkanı mevkidaşlarını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendiriyor
15:53
Stewart'a göre elçi atanması Kıbrıs sorununda değişim unsuru olacak
15:49
Dimitriou, Dublin'de mevkidaşlarıyla ayrı ayrı görüşmeler yaptı
15:46
basın özetleri 29.09.23
13:48
28 Eylül
Keravnos, hükümetin bütçe onaylandıktan sonra pahalılıkla mücadele etmek için yeni önlemler alacağını söyledi.
16:22
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü: işgal bölgelerdeki Rus vatandaşlarına mobil konsolosluk hizmeti sunulmaya başladı
16:04
Cumhurbaşkanı Hristodulidis, Yannis Antoniu'yu Hükümet Sözcü Vekili görevine atadı.
15:42
Kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli yağmurla birlikte Agnes Fırtınası dün öğleden sonradan beri İrlanda'yı kasıp kavuruyor.
15:41
Meclis Başkanı, AB Üyesi Devletlerin Parlamento Başkanlarının Konferansına katılmak üzere Dublin'de bulunuyor.
15:39
27 Eylül
APOEL ve Baf FC GSP'de karşı karşıya geliyor
17:10
Tüm haberler

Video on Demand