Avrupa İlaç Ajansının, Johnson & Johnson'ın bir yan şirketi olan Amerikan ilaç şirketi "Janssen" in aşısının kullanımına bugün yeşil ışık yakması bekleniyor.
Aşının onaylanması için Beşeri Tıbbi Ürünler Komitesi hazırlık değerlendirmesinin tamamlanması amacıyla olağanüstü toplanıyor.
Benzersiz olduğu için "Janssen" aşısının kullanımının ülkelerin aşılama programlarına önemli bir destek sağlayacağı tahmin edilmektedir.
Komisyon, aşının güvenli ve etkili olduğu kanıtlandığında, üreticiyle iki yüz milyon doz satın almak için varılan anlaşmayı etkinleştireceğini taahhüt etti.
Ancak Janssen, Brüksel'e, yılın ikinci çeyreği için vaat edilen elli beş milyon dozu teslim edemeyebileceğini şimdiden bildirdi.
ABD ilaç endüstrisinden gözlemlenen gecikme "AstraZeneca" nın yılın ilk çeyreğinde, anlaşmaya dahil edilen doksan milyon dozun yalnızca kırkını Avrupa Birliği'ne teslim edeceği duyurusu ile güçlendi.
Hatta yılın ikinci yarısında teslimatların yarı yarıya kesileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 11 Mart 2021 - 11:04
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2021/3/11/avrupa-ilac-ajansinin-bugun-janssen-asisini-onaylanmasi-bekleniyor/