
Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in hiçbir zaman Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik tezleri konusunda şüpheye yer vermediğini açıkladı.
Kusios, kurumumuza yaptığı açıklamada, Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in iki devletli çözümü açıkça reddetmediğine dair açıklamalarını yeniden yalanladı. Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıslı Türk lidere, çözümün Birleşmiş Milletler kararları, müzakerelerde varılan uzlaşılar, Genel Sekreter’in belgeleri ve Avrupa Birliği’nin ilke ve değerleri temelinde olması gerektiğini açıklığa kavuşturduğunu vurguladı. Ayrıca, uluslararası toplumun iki devletli çözümü kabul etmesinin söz konusu olmadığını açıklığa kavuşturdu. Kusios, siyasi eşitlik konusuna değinerek, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in, tüm kararlar için olumlu oy hakkı talep eden Kıbrıs Türk tarafının yorumladığı şekilde olmasa da, siyasi eşitliği kabul ettiğine dikkat çekti. Hükümet Sözcüsü, Türkiye’nin Azerbaycan ve Libya gibi ülkeler üzerindeki etkisini kullanarak, hükümetlerinden sahte devleti tanımaları istemesi ihtimali bulunduğunu da söyledi. Kusios, hükümetin böyle bir gelişmeyi engellemek için tüm eylemlerde bulunacağı konusunda güvence verdi.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 18:31
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2020/11/18/kusios-cumhurbaskani-kibris-rum-tarafinin-cozum-tezleri-konusunda-supheye-yer-vermedi/