
Lefkoşa, Türkiye’nin Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki tahrikleri konusunun, önümüzdeki ay yapılacak Zirve Toplantısı’nın gündeminde yer almasını istedi.
Yunanistan’ın da desteklediği bu öneri, Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ndeki Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu tarafından, Genel İşler Konseyi toplantısı sırasında gündeme getirildi. Alınan bilgilere göre, Nikos Emiliu, geçtiğimiz Haziran ayında, konunun zirvede görüşülmesinin ardından, Türkiye’deki üst düzey yetkililerinin tahrikkar açıklamalarının ve eylemlerinin daha da arttığına dikkat çekti. Yunanistan Avrupa İşleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Atina’nın Kıbrıs’ın egemenliğinin ihlal edilmesi konusunu gündeme getirdi, ayrıca bir sonraki zirvede, Tayyip Erdoğan’ın taleplerinin karşılanması durumunda mülteci akımlarını arttıracağına dair tehditlerinin ele alınmasını istedi.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 19:32
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/9/17/lefkosa-turkiyenin-tahriklerinin-zirve-toplantisinda-yer-almasini-istedi/