Cumhurbaşkanı Nikos Ansatasiadis, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin yeniden başlatılması için bir temel bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler'in daha aktif katılımını istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı, “Fileleftheros” gazetesine verdiği röpörtajda, Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesindeki Türk provokatif tutumunun sona ermesi sonrası, diyaloğa Krans Montana’da kaldığı yerden devam etmeye hazır olduğunu yineledi.
Aynı zamanda, altı mektup ve Antonio Gutierrez ile yapılan dört toplantıda da, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nden diyalogu sürdürmesini istediğini vurguladı.
Anastasiadis, Türkiye hakkında ise, yasadışı eylemlerin ve uluslararası hukuku ihlal etmenin, faydadan çok sorun yaratacağını anlaması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Anastasiadis röpörtajda ayrıca Kudret Özersay ile yediği yemek konusuna da değindi. Anastasiadis yemekte ne Mağusa konusu ne de herhangi başka bir konu görüşülmediğini söyledi.
Mağusa konusunda ise Cumhurbaşkanı, Türk tarafının, alınan tedbirler ve Avrupa Birliği'nin tepkilerine karşı, dikkat dağıtıcı hareketler yaptığı görüşünü ifade etti.
Kaynak: Kıbrıs Raydo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 18:17
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/6/30/anastasiadis-yolladigi-6-mektup-ile-diyalogun-surdurulmesini-istedi-7214792/