
Yeni Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu, sınav sisteminin değerlendirilmesine ve gerektiği noktalarda değişiklikler yapılmasına hazır olduğunu ifade etti.
Prodromu, tespit edilecek sorunların, eğitimcilerle, velilerle ve öğrencilerle görüşülerek düzeltileceğini söyledi. Eğitimdeki büyük sorunların başka sorunlar olduğunu ve tüm konular için diyalog yapılacağını açıkladı.
Bugün orta öğretim ve teknik okullarda 4 aylık sınav sisteminin uygulanması başladı. Liselerdeki ve teknik okullardaki 1inci sınıflar olmak üzere, 4 bin öğrenci sınavlara girdi. İlk sınav Çağdaş Yunanca dersinden yapıldı. Öğrenci Koordinasyon Komitesi de 4 aylık sınav sistemine karşı olsa da, öğrencilere sınava girmeleri için çağrı yaptı. Orte Öğretim Ebeveyn Dernekleri Konfederasyonu, tüm velilere ilk 4 aydaki uygulamanın tecrübesiyle görüş bildirmeleri ve tehlikeli söylentileri dikkate almamaları için çağrı yaptı. Cumhubaşkanı Anastasiadis, twitter hesabında paylaştığı mesajda, bugün 4 aylık sınavlara girecek olan öğrencilere başarılar diledi.
Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası OELMEK Başkanı Kostas Hacısavvas, 4 aylık sınav sisteminin bütün olarak değerlendirileceğini ve esaslı değişiklikler için önerilerde bulunacağını belirtti. Hacısavvas, kurumumuza yaptığı açıklamada, Eğitim Bakanı’nın değişmesiyle genel atmosferde değişiklik yaşanmasını olumlu olarak niteledi ve 20 Aralık’ta yeni Eğitim Bakanı Prodromos Prodomu ile görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Şubat 2021 - 19:22
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/12/9/egitim-bakani-diyaloga-acik-oldugunu-ifade-etti/