Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin ele aldığı konular arasında, Kıbrıs sorunu da vardı.
Çavuşoğlu, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, Antonio Guterres ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri, özellikle Suriye, Filistin ve Kıbrıs açısından değerlendirdiklerini belirtti.
Ayrıca Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasındaki işbirliği programları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını da ekledi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, bugün İstanbul’da gerçekleştirilecek Uluslararası Arabuluculuk Konferansına katılmak üzere Türkiye’de bulunuyor.
Anadolu Haber Ajansına göre, Antonio Guteres Konferansın ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de görüşecek.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Şubat 2021 - 19:26
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/10/31/cavusoglu-ve-guteres-kibris-sorununu-da-ele-aldi-4756503/