
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Cumhurbaşkanı Anastasiadis, ve Mustafa Akıncı ile gerçekleştireceği üçlü görüşme, 25 Kasım tarihinde Berlin’de gerçekleştirilecek.
Hükümet sözcüsü’nün Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’i ve Kıbrıs Türk liderini, Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımı tartışmak için gayri resmi bir toplantıya davet etti.
Prodromou, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in Genel Sekreterin davetine olumlu cevap verdiğini ifade etti.
Kırbrıslı Türk liderin sözcüsü Barış Burcu ise twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Akıncı’nın Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinden davet aldığını ve olumlu cevap verdiğini belirtti.
Elde edinilen bilgilere göre, beş taraflı gayri resmi konferans, büyük olasılıkla Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Şubat 2021 - 19:27
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/10/26/uclu-gorusme-25-kasimda-yapilacak/