
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşını sonlandırma anlaşmasının ilk aşamasını sundu ve ek vergi uygulamasını askıya aldı.
Bu olumlu gelişmeye rağmen, iki taraftaki yetkililer de kapsamlı bir anlaşma yapmadan önce çalışmaların gerekli olduğunu söyledi
Söz konusu anlaşma, tarımı, döviz kurunu ve fikri mülkiyet korumasını kapsayacak ve Washington ile Pekin arasındaki ticaret savaşını sona erdirmek için ciddi bir adım olacak.
Donald Trump, nihai anlaşmanın bir bütün olarak hazırlanmasının beş hafta kadar sürebileceğini belirtti.
Çin hükümetinin Başkan yardımcısı Liu Hee ile, iki gün süren sert müzakerelerin ardından, Amerikan Başkanı iki tarafın anlaşmazlığı sona erdirmeye çok yakın olduğuna dair güvence verdi.
Çin hükümetinin Başkan yardımcısı ise, memnun olduğunu ve birçok alanda önemli ilerleme kaydedildiğini ifade etti.
Kaynak: Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 19:29
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2019/10/12/ticari-savas-abd-ve-cin-anlasmaya-yakin-9789904/