Siyasi partiler New-York kararını farklı değerlendirdiler

Siyasi partiler New-York kararını farklı değerlendirdiler.


DİSİ
DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis Kıbrıs sorunundaki sürecin ilerleyebileceğine ilişkin temkinli bir iyimserlik olduğunu söyledi. Bazı çevrelerin işine yarayan çıkmazın artık var olmadığını ifade etti. Tornaridis, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in New-York’ta doğru karar aldığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı’nı eleştirenlerin Türkiye’nin güvenlik ve garantiler konusunda tavır ortaya koyması yerine çıkmazı mı tercih ettikleri sorusunu sordu. Cenevre Konferansı öncesi hazırlanacak ortak belgenin de Cenevre’deki tartışmanın mimari planı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

AKEL
AKEL Genel Sekreteri Andros Kipriyanu müzakere olmaksızın Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini söyledi. Kurumumuza açıklamalarda bulunan Kipriyanu, diyalogun yeniden başlayacak ve güvenlik ve garantiler başlığının tartışılacak olmasının AKEL’i memnun ettiğini söyledi. Olguların doğru yönde gelişmesi için şimdi gerekli olanın, herkesin birlik halinde işbirliği yapması olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in tezlerini değiştirdiği konusunda eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine de, AKEL’in böylesi bir tartışmaya girmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. “Cumhurbaşkanı bu konuyu, bu eleştirileri kendisine yöneltenlerle tartışsın” dedi. Kipriyanu, AKEL’e göre doğru yolda olunduğuna ve olguların şimdi çok önemli bir gelişme sürecine gireceğine dikkat çekti. Güvenlik ve garantilerle ilgili tartışma belgesinin bir hakemlik niteliği olup olmayacağı sorusuna da, bu belgede tüm ilgili tarafların tezlerinin yer alacağını ve tanrı kelamı olmayacağına vurgu yaptı.

DİKO
DİKO New-York’ta üçlü görüşmede alınan yeni Cenevre kararının özel ciddi tehlikeler içerdiği görüşünde. DİKO Basın Sözcüsü Athos Antonyadis Eida’nın güvenlik konusuyla ilgili olarak hazırlayacağı belgede Kıbrısrum tarafınca kabul edilen tezlerin yer alıp almayacağını sordu.

EDEK
EDEK, Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in halka sesleniş konuşmasında halka verdiği sözleri bir kez daha tutmadığını ve tuzaklar konusunda kendisine yapılan uyarıları dikkate almadığını açıkladı. EDEK’e göre yeni Cenevre Konferansı’nda Cumhurbaşkanı’nın daha önce söz vermiş olduğu gibi sadece güvenlik ve garantiler konusu tartışılmalıdır. EDEK ancak bunun olmayacağını ve açık kalan konuların da ele alınacağına dikkat çekti.

Kaynak: KRYK

 

Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 21:17

Son Haberler

26 Eylül
Hükümet Sözcüsü: New York'tan sonra Kıbrıs sorununda yeni dönüm noktası Aralık ayındaki Avrupa Konseyi olacak
16:07
Letimbiotis: Komodromu'nun fazla ek mesai yapmasıyla ortaya çıkan sorun bir hatadır kötü niyet söz konusu değildir.
16:06
Çok sayıda Suriyeli mültecinin Kıbrıs'a gelmeye hazırlandığı bilgisi üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri harekete geçti.
16:03
Tüketiciyi Koruma Derneği, yapılan sanal alışverişin ardından, ürün fiyatlarında büyük dalgalanmalar tespit etti.
16:01
Yunanistan: Dünden bu yana ülkeyi etkisi altına alan yeni kötü hava dalgası nedeniyle bazı bölgeler alarma geçirildi.
15:44
Bakanlar Kurulu, Sosyal Refah Müsteşarı'nın engellı bireylere yönelik 5binanın satın alınmasına ilişkin teklifini onayladı.
15:31
basın özetleri
15:10
25 Eylül
5’inci hafta Omonia - Aris Limasol karşılaşmasıyla sona erecek
13:06
DSÖ, sağlık koşullarının yetersiz olduğu ülkelerde kolera vakalarında tehlikeli bir artış olduğu konusunda uyardı
13:04
Yüzlerce Ermeni mülteci Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'a kaçıyor
13:02
Aşırı hava olaylarının Yunanistan'ın çeşitli bölgelerini etkilemesi bekleniyor
13:00
Vergi beyannamelerinin sunulması 31 Ekim'e kadar uzatıldı
12:58
Tüm haberler

Video on Demand