Yasa dışı devletin sözde Dışişleri bakanı Tahsin Eruğruloğlu her tür dini ayin başvurusuna olumlu yanıt verme zorunda olmadıklarını söyledi ve Kıbrıslırumlara dini özgürlükleri kullanarak kendi ifadesiyle siyasi mesaj veremeyeceklerini belirtti.
Eroğruloğlu’na göre hiçbir kimsenin dini hakları kısıtlanmıyor, ancak dini törenler için üç kilise belirlendi ve bunlar da Apostol Andreas, Apostol Varnava ve Aya Mama kiliseleridir. Mağusa’da surlar içerisindeki Ayio Yorgio Eksorino kilisesinde dini tören için başvuru konusunda ise, kentin biçok sakinin buna tepki gösterdiğini belirtti. Hala Sultan’a konan sınırlamanın neden tartışılmadığı sorusunu da sordu.
Kaynak:KRYK
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Şubat 2021 - 21:24
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2017/4/13/yasadisi-devlet-tahrik-edici-bir-bicimde-magusada-dini-ayine-izin-vermedi-2531045/