Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos Türk işgal ordusu subaylarının üniformalarıyla Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi’nin resepsiyonuna katılmaları nedeniyle Kıbrıs Hükümeti’nin tüm gerekli girişimleri yapacağını duyurdu.
Kurumumuz açıklamalarda bulunan Papadopulos konuya ilişkin diplomatik yollardan yapılması gereken her şeyi yaptığını not ederek konun dün Dışişleri Bakanı Kasulidis’in Büyükelçi ile görüşmesinde gündeme getirildiğini, Büyükelçinin konuya ilişkin izahta bulunduğunu söyledi. Papadopulos Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Lefkoşa’da akredite diplomatların ve özellikle de Kıbrıs sorununun çözümü uğraşılarında yer alanalrın tavırlarında iki kez dikkatli olmaları gerektiği görüşünde olduğunu ifade etti. Papadopulos, Büyükelçinin ve Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamalr yaptıklarını da hatırlattı.
Editör: M. Hasan
Kaynak: KRYK
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 23:09
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2015/11/10/kibris-abd-buyukelcisinin-isgal-bolgesindeki-resepsiyonu-nedeniyle-girisim-ustlendi-5887790/