DİSİ Başkanı Averof Neofitu Türkiye Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın Türkiye’den su getirilmesi projesinin resmi açılış törenlerine katılmak amacıyla yarın işgal bölgesine gerçekleştirceği ziayreti yasadışı olarak niteledi.
Neofitu bu projenin Kıbrıs sorununda mülkiyet konusuyla ilgili müzakereleri olumsuz olarak etkileyebileceği değerlendirmesinde bulundu. Bu projeyle tarım arazilerinin kullanıcıları için bir başka değer kazanacağına dikkat çekti. Neofitu bu arada, Maliye Bakanının kamu çalışanlarına terfi ettikleri makamın maaşnı verme eğilimine karşı çıktı. Partisinin kamuda terfilere karşı çıktığını bunu daha sonra terfi edecek memurların eski maaşlarını alacakları düzenlemesiyle kabul ettiğini hatırlattı. Tüm çalışanlara eşit yaklaşım için herkesin 2016 yılı sonunu beklemesi gerektiği görüşünü savundu.
Editör: M. Hasan
Kaynak: KRYK
Son Güncelleme: 05 Şubat 2021 - 23:15
https://tr.riknews.com.cy/tr/article/2015/10/16/averof-neofitu-turkiyeden-gelen-suyun-mulkiyet-basligini-zorlastiracagi-gorusunde-3136812/